ʺ LOKUM GÖTÜRECEĞİNİZE BU KİTABIMI ALIN GÖTÜRÜN DE KÜLTÜRÜMÜZÜ ÖĞRETİN YURT DIŞINDAKİLEREʺ

Ara 16, 2019 by

KUŞADASI 5.KİTAP VE EDEBİYAT GÜNLERİ / 26 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜNDEN BİR ANI
***********************************************************************

ʺ

Şaştım, dondum, duygularım paramparça oldu bu cümleyi duyduğumda…

Okumamış, gezmemiş, eli kalem tutmamış birileri kesin yeryüzünde halâ var. Ülkemizde olması da mümkün. Hayat şartları zor olan, gün boyu çalışmak zorunda olan kardeşlerim medyadan uzak yaşayabilir, iş güç onları bilgilenmekten uzak bırakmış olabilir. Çünkü bilinmeyen her şey doğru yorumlanamaz. O kardeşlerime söyleyecek sözüm yok. Sakın kimse alınmasın. Hatta bizlere ALMANCI gözüyle baksalar bile darılmam. Zamanında bizlerin yaptığı yanlışlar da kesin olmuştur genelde.

Benim sıkıntım, kitap yazmış, yazar olmuş bir eğitimcinin benim kim olduğumu öğrendikten sonra bile bana söylediği tümce. Kuşadası kitap fuarına her gün uğruyorum ki yazan her yazara destek vereyim, Türk Dili ve Edebiyatına, Türk Kültürünün kalıcı olmasına faydası olacak eserlerini tanıtayım, hem maddi hem manevi destek vereyim.

Genç yazar, sevgili Aziz de yanımda. Beni tanıtan da Aziz oldu yazarımıza. Yazarımız ve ben her ikimiz de emekli öğretmenleriz. Eserlerini inceledim. Değerlendirdim. Tebrik ettim. Tam da bir eserini almak istediğimde bana ne dedi dersiniz yüksek, tok ve hor bakan tonda:

ʺ LOKUM GÖTÜRECEĞİNİZE BU KİTABIMI ALIN GÖTÜRÜN DE KÜLTÜRÜMÜZÜ ÖĞRETİN YURT DIŞINDAKİLEREʺ ☹

Eh be kardeşim!
Yazık be öğretmenim!
Oldu mu bu şimdi?
Siz o yurt dışındakilerin ülkesi, milleti adına verdikleri çabaların, çektikleri acıların, ettikleri kahırların neden farkında olamadınız?
O beğenmediğiniz bizler var ya olanakların darlığı, teknolojinin bugünkü gibi olmadığı yıllardan beri nice kitaplar taşıdık güzelim ülkemizden gurbetin o anlatılamaz şehirlerine, köylerine, yaşadığımız her bir noktaya!

Alın terlerini ülkelerine yatırabilmek, analarını, babalarını, akrabalarını memnun etmek için nasıl ve nice kat ettiler onca kilometreleri? Anlatsam bile hiç de anlayamayacağınız zor şartlarda. Hoş, okur yazar olan her can bizleri çoktan anlamalıydı ya… ☹

Evlatlarını kendi kültürlerinden koparmamak için nice paralar harcadılar iki kültürün arasında bocalarken o canlar bir bilseniz!

Kaç Alman dostlarını ülkemize getirdiler, misafir ettiler kültürler arası köprü kurabilmek için, bir düşünseniz anlarsınız.

Bilmiyorsunuz diye yazıyorum:

O hakir gördüğünüz bizler var ya, sayısız günler, geceler düzenledik ve kültürümüzü tanıtmak için ne çok harcamalarımız oldu her birimizin. Hepsi hep vatan ve milletimizin tanıtımı içindi. Anlatabildim mi bilmem ki?!.

Olmadı öğretmenim, olmadı!

Kaldı ki lokumu tanıtmak da bizim kültürümüzün bir parçasıydı tabii ki…

Yazar olmak mı?
Anladım ki hiç de kolay değil öğretmenim.

Şükranca

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply